Lucrez în HR de peste 12 ani și am văzut o mulțime de inițiative menite să creeze coeziune de echipă.

Teoretic, ne dorim o echipă unită, ca să creștem nivelul de engagement, convinși că vom crește astfel și nivelul de performanță. 

Nimic mai fals. 

Cu atât mai mult când credem că vom obține coeziune, engagement și performanță pentru simplul fapt că punem la dispoziție mâncare buna și băutură nelimitat. 

Un pic de context. 

Pentru a înțelege cum să motivezi o echipă, mai întâi ai de înțeles cum funcționează individul. 

Înțelegi prima dată omul la nivel individual și îl ajuți să își descopere motivația profundă pentru ceea ce face. Adică mai departe de:  “muncesc pentru bani sau pentru că trebuie” . 

Deși pare un proces simplu, scris într-o propoziție, e o muncă colosală în spate, pentru simplul fapt că în 90% din cazuri, nici măcar noi nu știm care e motivația profundă pentru munca noastră. 

Așa că abia după ce începi să pricepi cum operează individul, treci mai departe la echipă. Comunitate. 

Cum se relaționează, ce nevoi stau la baza interacțiunii și ce valori și principii ghidează direcția grupului?

Alte întrebări pentru care e nevoie de multă atenție și dedicare în a răspunde. 

Abia apoi, poți să te întrebi ce au nevoie cu adevărat oamenii din echipa mea, astfel încât împreună să contribuim la setarea unui climat organizațional sănătos?

Da…nicăieri în ecuația asta nu-s micii și berea 🙂 Sau mă rog…’or fi, dar clar doar cu scop de a potoli foamea fiziologică, nu cea psihologică de apartenență și validare. 

De ce am ales eu să mut trainingurile mele, antrenarea echipelor de management și HR sau chiar și teambuildings la țară?

Pentru că nu mă ajuta cu nimic să țin oamenii în mediile care deja îi constrâng zi de zi în puterea rutinei. 

Când vreau să activez oamenii cu care lucrez, nu mă ajută cu nimic să îi țin în mediile care le amorțesc simțurile. 

Așa că am ales să fac un camping experiential la mine în grădină pentru a-i întoarce în primul rând pe oameni …la ei însăși. 

Să-și “simtă” stările, să-și audă gândurile și să se poată conecta prima dată cu ei. Apoi cu colegii lor. Apoi cu obiectivul companiei. Apoi cu munca ce trebuie făcută pentru a-l atinge. 

Sesiunile de brainstorming în natură au rezultate pe care nu le voi putea obține chiar cu aceeași echipă, în medii de constrângere. 

Suntem fabuloși. În a crea, în a genera idei cu impact, în a performa și mai ales în a găsi sens în munca noastră. 

Și pentru mine asta înseamnă teambuilding. 

Să aduc oamenii împreună, autentic și să îi ajut să se conecteze și să creeze la unison.

Dacă ești om de HR sau Manager responsabil de cei din echipă, înțelegi foarte bine ce zic. Sigur ai destule teambuildinguri la activ organizate și ai văzut fel și fel de outcome-uri.  Poate e momentul să te bucuri de un eveniment creat special pentru tine 🙂 Hai la un HR Retreat vara asta!

Dacă ești business owner și vrei să ajuți echipa de management și HR să se conecteze și să creeze strategii de creștere organizațională, m-aș bucura să lucrez cu voi. Scrie-mi la 

andra.pintican@scoaladehr.ro și organizăm un eveniment dedicat vouă, conform obiectivelor voastre. (Capacitate cazare: 9 persoane) 

Citește aici ce puteți face în timpul liber dacă alegeți să veniți în company retreat la Serenity!

Alege-ți perioada de tihnă mai jos.

Campurile urmatoare sunt obligatorii *
Mai multe articole

Ce poți face pe la noi?

Ce poți să faci când vii la țară? Nu-ți fă griji, nu te pun la treabă prin grădină 🙂 Dar te îndemn la stat …prin